KÉZZEL, SZERETETTEL, KREATÍVAN

Mire lesz szüksége a horgoláshoz?

Mire lesz szüksége a horgoláshoz?

A horgolt termékek mindig stílusosak. Ha Ön is úgy dönt, hogy valami egyedit szeretne készíteni, most tanácsot adunk, hogy milyen horgolási kellékeket kell beszereznie.


Horgolótű

A horgolás alapja a fonal és a horgolótű. Amikor neki áll a horgolásnak rádöbben, hogy hiányzik valami, vagy a boltban nem a megfelelő eszközt vásárolta meg, ezért a munka elkezdése előtt jobb tájékozódni.

Vásárolhat horgolótűt műanyagból, fémből, bambuszból vagy fából. Kezdőknek ajánlott fém horgolótűt használni. A fonal jobban csúszik rajtuk, ami jelentősen megkönnyítheti az első próbálkozásokat.

Ha műanyag horgolótűt választ, a fonal nem fog olyan jól csúszni. Előnye azonban a kisebb súly. A kényelmes fogás érdekében válasszon ergonomikus fogantyúval ellátott horgolótűt.

A fából vagy bambuszból készült horgolótűk valamivel drágábbak. A fonal azonban könnyen csúszik rájuk. Ha összeütköznek, nem adnak ki olyan hangos fémhangot.


Milyen méretet válasszon?

Különböző méretű horgolótűk közül választhat, a legvékonyabbtól a legvastagabbig, amelyeket gyapjú vagy vastag fonalból készített termékekhez használhat. Kezdőknek azt javasoljuk, hogy válasszanak 5 mm vagy 3,5 mm vastag horgolótűt. Az ajánlott tű vastagságot a fonal csomagolásán is megtalálja.


Melyik fonalat válassza?

Választhat természetes, szintetikus vagy vegyes fonalat. A természetes fonal lehet növényi vagy állati eredetű. Ezek a pamut, a len, a bambusz, a gyapjú, a merinó, az alpaka, a selyem, a kasmír vagy a moher. A szintetikus fonalak közé tartozik a poliészter, a poliamid, a viszkóz, az akril és a nejlon. A szintetikus fonalakat keverik a természetes fonalakkal, ezeket vegyes fonalaknak nevezzük. Mindkét típus kedvező tulajdonságait hordozzák magukban. A választás természetes attól függ, hogy melyik fonal illik legjobban az adott termékhez. Például, ha kisgyermeknek szeretne valamit horgolni, akkor ajánlott természetes fonalat használni. Ami a színeket illeti, kínálatunkban számos árnyalat közül választhat.


Fonalvastagság

Az egyes fonalak vastagságukban is különböznek egymástól. Már a fonalgombolyagból látszik, hogy milyen vastag is a fonal. Választhat egyszálú fonalat, vékony és közepesen vastag, vastag vagy extra vastag fonalat. A válasszon attól függően, hogy milyen terméket szeretne készíteni.


További horgolási kellékek

A horgolótű és a fonal mellett ollóra is szüksége lesz. Már 10 cm-es olló is elegendő lesz a jobb kezelés érdekében. Ezután vásároljon tompa tűket a kötött termékek összevarrásához. Ezeknek a tűknek tompa vége van, ennek köszönhetően a varratok készítésekor nem szúrja át a szemeket. Ha problémái vannak a befűzéssel, ne feledkezzen meg a fonal befűzőről.

A kötéshez használt kapcsoló karikák, más néven jelző karikák és a műanyag biztosítótűk kiváló segítséget nyújtanak a horgoláshoz. A horgolás során számolni kell a sorokat. A karikák és biztosítótűk tehát kiváló segédeszközök. Nem kell emlékeznie vagy leírnia a számokat. Ne felejtse el a tároló dobozt, amelyben minden horgoláshoz szükséges kelléket tárolhat.


  Cikkek