KÉZZEL, SZERETETTEL, KREATÍVAN

MINTA - Horgolt fejpánt

MINTA - Horgolt fejpánt

A fejpánt ízléses, de nagyon praktikus kiegészítő minden őszi ruhadarabhoz. Védi a füleket a széltől és a hidegtől, gyermekek és felnőttek is viselhetik.


A következő útmutatóban megtalálja a pontos leírását annak, hogy hogyan horgoljon őszi, vékonyabb fejpántot Yarnart Jeans kevert fonalból. Ezt a fonalat duplán is használhatja, és megváltoztathatja a szemek számát is. Így olyan fejpántot készíthet, amelyet hűvösebb napokon is viselhet.


Univerzális méretű, női fejpánt leírása található az útmutatóban. A fejpánt rugalmas és alkalmazkodik a fej kerületéhez, 52-56 cm-ig.


Szüksége lesz:

Yarnart Jeans fonalra

3-as számú horgolótűre

ollóra

tűre a varráshoz

gombokra vagy gyöngyökre a díszítéshez


Használt rövidítések:

Rp – rövidpálca

Ksz – kúszószem

Fp – félpálca


1. Először horgoljon egy láncot 85 Rp-ből.


2. A láncot szépen egyenesítse ki, a horgolótűt szúrja bele az első Rp-be és csatlakoztasson egy Ksz-t. Egy kör alakul ki, így nem kell majd összevarrnia a fejpántot. Ügyeljen arra, hogy a szemek szépen egymás után menjenek. Ellenkező esetben a lánc megtekeredhet.


3. Horgoljon 2 Rp-t – ez helyettesíti az első oszlopot, és minden Rp-be csináljon Fp-t. Most már van 85 Fp, amelyet a végén újra össze kell kapcsolni Ksz-el. Minden sor 2 Rp-vel kezdődik és Ksz-el végződik.


4. Ezt mindaddig ismételje, amíg meg nem éri el a fejpánt kívánt szélességét. Esetünkben 11 cm széleset választottunk és 12 sort készítettünk.


5. Vágja le a megmaradt fonalvéget és készen is van az egyszerű fejpánt.

6. A fejpántot feldíszítheti különböző fa gombokkal.


7. Vagy horgolhat egy úgynevezett gyűrűt a fejpánt összehúzásához, középen.

8. A gyűrűhöz horgoljon 10 Rp-t, a harmadik Rp-be készítsen Fp-t és folytassa Fp-vel a lánc végéig. Fordítsa meg a gyűrűt és horgoljon 2 Rp-t (az első Fp helyettesítője) és a végéig Fp-t. Ismételje meg ezt a kívánt szélességig, esetünkben 8 cm-ig. Fejezze be a munkát, és hagyjon kb. 20 cm fonalat a varráshoz.


9. Helyezze a gyűrűt a fejpántra, legjobb arra a helyre, ahol a szemeket összevarrta. A gyűrűt varrja a fejpánthoz.


10. A fejpánt már most nagyon szép, de még feldíszítheti gombokkal vagy gyöngyökkel - ez csak a fantáziáján és kreativitásán múlik.



Kellemes alkotást kívánunk!


  Minták