KÉZZEL, SZERETETTEL, KREATÍVAN

A szeretettel készített ajándék a legszebb karácsonyi ajándék

A szeretettel készített ajándék a legszebb karácsonyi ajándék

Legtöbben a karácsonyt tartják az év legszebb ünnepének. Várják az utánozhatatlan hangulatát, az ínycsiklandó sütemények illatát, az együtt eltöltött közös pillanatokat és az ajándékokat a karácsonyfa alatt. Ha Ön is azok közé tartozik, akinek nagy fejtörést okoz a karácsonyi ajándékok kiválasztása, megvásárlása, akkor van egy tippünk az Ön számára, amellyel minden bizonnyal megkönnyíthetjük az idei karácsony előtti bevásárlást. 


Amikor azt halljuk, kézzel készített termék

Amikor azt halljuk, hogy „kézzel készített” termék, mindannyian mást képzelünk el. Vannak, akiknek először a magasabb ár jut az eszébe, másoknak egy címke, amelyen „az alkotás iránti szeretettel készült” felirat látható. Egyesek számára pedig a kézzel készített termék jobb minőséget és egyediséget, eredetiséget jelent a hagyományos üzletben megvásárolható termékekhez képest.


A kézzel készített karácsonyi ajándékokat szeretettel készítik és éppen ennek, valamint az eredetiségüknek és a minőségüknek köszönhetően bizonyulnak népszerű választásnak. Számos lehetőség közül választhat. Választhat kézzel készített ruhákat és kiegészítőket, szappanokat, gyertyákat, fülbevalókat, játékokat, lakásdíszeket és még sorolhatnánk. A kézműves termékek között biztos talál megfelelő karácsonyi ajándékot szeretteinek. 




Öko és gazdaságos

Ha kézzel készített karácsonyi ajándékot választ, akkor hozzájárul a természetvédelemhez is. A kézzel készített termékek gyártása során az alkotók takarékoskodnak az anyagokkal és gyakran ökológiai anyagokat használnak. A kézzel készített alkotások gyártása elsősorban hobbi az alkotók számára, de az eladásukkal egy kis pénzt is kereshetnek. Az egyes termékek gyártásakor a hulladék minimalizálására törekszenek. Ha lehetséges, például gyertyák vagy szappanok gyártásakor minden hulladékot újra hasznosítanak. Sokan ökológiai anyagokat használnak a termékek becsomagolásakor is.


Szépség első látásra 

A kézzel készített termékeknek nem csak a belsőjük szép. Ezeket az ajándékokat szépen be is lehet csomagolni. Ha ír hozzá egy rövid köszönetet, az ajándékozott már a látványtól is boldog lesz. Az ízléses csomagolás kifejezi az Ön érzéseit, csodálatát vagy bármit, amit mondani szeretne az ajándékozottnak. 


Egyediség, amely támogatja a gazdaságot 

Bár első hallásra úgy tűnhet, hogy a „gazdaság” szó nem tartozik az ajándékok világába, ennek azonban az ellenkezője igaz. A kézzel készített ajándékok vásárlásával támogatja a hazai gazdaságot. Ezen kívül a helyi kézműves, akitől vásárol, megkapja a teljes összeget a termékért, anélkül, hogy a kiskereskedő vagy a nagykereskedő profitálna az üzletből. 

Felkeltettük a figyelmét? Az interneten sok olyan weboldal található, ahol kézzel készített karácsonyi ajándékokat árusítanak. Ha kötött vagy horgolt termékeket keres, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a „Kötés és horgolás a Mimib.sk” elnevezésű Facebook csoport kezelőivel.


  Minták