KÉZZEL, SZERETETTEL, KREATÍVAN

Horgolt játékok kitöméséhez melyik anyag a legjobb?

Horgolt játékok kitöméséhez melyik anyag a legjobb?


Ha üreges szállal tölti meg a játékot, tökéletes lesz az alakja és könnyű is marad. Ha azonban azt szeretné, hogy egyes részei nehezebbek és stabilabbak legyenek, helyezzen bele töltőgolyókat az üreges szállal együtt.


Üreges szál


A horgolt játékok egyik legnépszerűbb tömőanyaga az üreges rost, más néven poliészter gyapjú. Számos előnnyel rendelkezik, így Ön is biztosan beleszeret. Először is el kell mondani, hogy az üreges rost csodálatosan formázható, és a játék legkisebb részeibe is beletömhető. Tehát akár a játék testét, fülét vagy lábait szeretné megtölteni, az üreges rosttal ezt könnyen megteheti. A jó formálhatóság mellett a gyapjú másik jó tulajdonsága, hogy nagyon könnyű.

Ha azonban egy kicsit stabilabbá akarja tenni a játékot, egyszerűen rétegezve helyezze a rostot a játékba, vagy valamilyen más anyaggal keverje.


A rost antiallergén, ezért az ilyen tömőanyaggal ellátott játékok a legkisebb gyermekek számára is tökéletesek. A további jó tulajdonságai közé tartozik, hogy az üreges rost nagyon természetesnek hat, mosható mosógépben és ráadásul egyáltalán nem drága. 

Fontos megemlíteni azt is, hogy az üreges rostot kétféle formában vásárolhatja meg – egészben, ezt a vattacukorhoz lehet hasonlítani, vagy kisebb gömbök formájában, amelyek kissé nehezebbé és erősebbé teszik a játékot.Gyapjú

Míg a poliészter gyapjú szintetikus szálakból készül, a gyapjú tisztán természetes anyag. És bár néhány ember allergiás a gyapjúra, azonban ez az intolerancia nem a gyapjú anyaga miatt alakul ki, hanem a gyapjú kezelésére használt termékek okozzák. Annak érdekében, hogy az anyag megőrizze hipoallergén tulajdonságait, használjon olyan gyapjút, amelyet kémiailag nem kezeltek.

Az üreges rosthoz hasonlóan a gyapjút is a puhaság és az egyszerű formázhatóság jellemzi. A könnyű formázás azonban nem jelenti azt, hogy a baba vagy az állatka gyorsan elveszítené alakját. Ellenkezőleg. A gyapjú olyan kiváló minőségű, hogy az ilyen anyaggal kitömött játékok még hosszú idő után is megtartják alakjukat.


A szennyeződéssel sem lesz gond. A gyapjú kiválóan ellenáll a szennyeződéseknek, így nem kell gyakran tisztítania a játékokat. Ugyanakkor azt javasoljuk, hogy ne tegye őket mosógépbe vagy szárítóba. A gyapjú deformálódhat.


  Cikkek

Üreges szál 250 g

Üreges szál 250 g

Összetétel: 100% poliészter Antiallergén töltőanyag játékok és párnák..

630 ft
Babatömő 70gr./csomag

Babatömő 70gr./csomag

..

210 ft