KÉZZEL, SZERETETTEL, KREATÍVAN

Tudja, milyen fonalat válasszon a legkisebbeknek készített kötöttárukhoz?

Tudja, milyen fonalat válasszon a legkisebbeknek készített kötöttárukhoz?

A gyengéd, puha bőr különleges törődést igényel. Ez nemcsak a kozmetikai és a mosáshoz használt termékekre igaz, hanem azokra az anyagokra is, amelyekből a ruhák készülnek. Ha nem biztos abban, hogy milyen fonalat válasszon egy gyermekruha elkészítéséhez, akkor ezt a cikket Önnek ajánljuk, itt megtalálja a legfontosabb információkat. 


A legfontosabb, hogy a bőrrel érintkezve lágy érzést keltsen

Annak érdekében, hogy a baba jól érezze magát egy pulóverben vagy sapkában, a kiválasztott fonalnak puhának és kellemes tapintásúnak kell lennie. Nem szabad, hogy a gyermeket a kötöttáru szúrja. A kényelmes öltözködéshez, vetkőzéshez és mozgáshoz, az is fontos, hogy a termék rugalmas legyen.

Fókuszáljon arra is, hogy a kiválasztott fonal antiallergén legyen. Az ilyen fonal nemcsak gyermekek, hanem érzékeny bőrű felnőttek számára is alkalmas. Annak érdekében, hogy ruháit és kiegészítőit elképzeléseinek megfelelően készíthesse el, fontos, hogy a fonal színválasztéka gazdag legyen. 

Természetes vagy szintetikus fonal?

Kisbabák számára választhat természetes, valamint kiváló minőségű és kellően finom szintetikus fonalat is. A természetes fonalak közül a pamut, a gyapjú és a merinói gyapjú a legjobb választás. A bambusz antisztatikus tulajdonságainak, légáteresztő képességének és kiváló nedvességelvezetési képességének köszönhetően egyre népszerűbb. A mohér és az alpaka nem alkalmas a legkisebbek számára, mivel ezek a fonalak a hosszabb szálaknak köszönhetően hamarabb kibolyhosodhatnak és hamarabb megtapadhatnak rajta a szennyeződések.

Szintetikus fonalból az akrilfonalat javasoljuk, amelynek a textúrája hasonló a gyapjúéhoz. Előnye a rugalmasság és a lágyság. Ezenkívül a gyermekruhák hosszú ideig megtartják formájukat és nem bolyhosodnak ki. Gyakori mosás esetén is megtartja a színét, valamint nagy előnye, hogy gyorsan szárad. Ebből az anyagból készült kötöttáruk nem mennek össze. 

Tippünk


Alize My Baby fonal

Az Alize My Baby egy puha, kellemes tapintású akrilfonal. Köthet belőle pulóvert, kezeslábast, kardigánt, kalapot, fejpántot, papucsot, de gyermekeknek tavaszi, őszi átmeneti vagy akár nyári ruhákat is. Vásárláskor minden bizonnyal elégedett lesz a gazdag színválasztékkal, fiúknak és a lányoknak egyaránt gyönyörű színeket talál.



Alize Baby Best

Az Alize Baby Best kellemes, puha tapintású, bolyhosodásgátlóval kezelt fonal, amely bambusz és antipillinges akril keverékéből készül. Ezzel a fonallal minden évszakra alkalmas ruhákat horgolhat és köthet.


  Cikkek